Franšizni koncept praonice rublja LG Laundry Lounge

Ivana Živičnjak / 19.07.2017.

Opis franšiznog sustava
LG Laundry Lounge je brand samoposlužnih praonica koje pružaju usluge pranja, sušenja i glačanja rublja. Koncept je osmislila i razvila tvrtka LG Electronics. Prva je praonica otvorena u New Yorku 2012, a sada se poduzetnicima iz Hrvatske i zemalja regije nudi mogućnost otvorenja franšize. Tvrtka Bijeli Svijet, kao primatelj master franšize za Hrvatsku i zemlje istočne Europe, vodi razvoj franšizne mreže i konstantno pruža podršku pojedinačnim primateljima franšize „od ideje do realizacije“.

Zašto pokrenuti LG Laundry Lounge franšizu?
Za otvorenje LG Laundry Lounge praonice nije potrebno puno iskustva, znanja i financija. Nije potrebno polagati majstorski niti stručni ispit. Prema tome praonica je jednostavno i profitabilno ulaganje – za njeno otvorenje i vođenje potrebne su niske početne investicije, a kako zahtijeva minimum radne snage, nema niti velikih fiksnih troškova. Sa druge strane, usluge su uvijek tražene, a naplata usluga je u gotovini – bez odgoda plaćanja i nenaplativih potraživanja – čime se omogućuje brži povrat investicije.


Tipični korisnici samoposlužnih praonica su turisti, studenti, podstanari bez vlastite perilice rublja, ali i osobe čija je kućna perilica trenutno izvan upotrebe, te oni koji imaju dostupnu perilicu, ali koriste praonicu zbog mogućnosti bržeg pranja, većeg broja perilica i njihovog većeg kapaciteta (kućanske perilice ne mogu oprati velike komade rublja poput deka, jakni, prekrivača, itd.). Korisnici su, sa druge strane, i hoteli, restorani, tvrtke za čišćenje, javne institucije, studentski domovi, apartmani, kampovi, marine, hosteli, domovi umirovljenika, frizeri, saloni ljepote...

LG Laundry Lounge koncept

Što čini LG Laundry Lounge posebnim?
Kvaliteta opreme i usluge. Kako su ovo strojevi velikog kapaciteta, mogu se prati i veći komadi, kao što su pernate jakne, prekrivači, deke... Ugodnim ambijentom LG Laundry Lounge praonice te modernim dizajnom pokušava se prenjeti dio „kućne atmosfere“. Bojama, unutarnjim uređenjem i savršenom čistoćom prostora stvorena je ugodna atmosfera, a klijentima je na raspolaganju besplatan internet, televizija, aparati za kavu, sokovi i grickalice, dječji kutak – sve kako bi se osjećali „kao kod kuće“. Dok čekaju, klijenti mogu napuniti svoj pametni uređaj ili besplatno koristiti tablet.

LG Laundry Lounge praonica Zadar

Automatizacija
Način plaćanja u LG Laundry Lounge praonicama prilagođen je kovanicama i karticama. Drugi vid automatizacije, ne manje važan je automatsko doziranje sredstava za pranje.

Početna investicija
Uz minimalno ulaganje od oko 20.000 eura možete pokrenuti uspješan posao, a investiciju možete vratiti već nakon 12 mjeseci . Prednost je ta da kod kupnje franšize nije potrebno plaćati ulaznu niti redovitu naknadu jer su one već uračunate pri kupnji neophodnih strojeva. Primatelj franšize, pak, treba pronaći prostor od najmanje 30 četvornih metara na atraktivnoj lokaciji. Praonice se koriste za pranje i sušenje većih predmeta, posebno su popularne u blizini studentskih domova ili hostela, a ovaj posao bilježi dobre rezultate i u turističkim mjestima gdje iznajmljivači apartmana mogu oprati posteljinu, a turisti odjeću.

Osim toga, praonice poput LG Laundry Loungea mogu postati i mjesto druženja, budući da imaju internet, televizor, aparat za kavu, kutak za djecu, odnosno, pravu kućnu atmosferu te se odlazak u praonicu ne smatra opterećenjem, već mjestom za ugodno provođenje slobodnog vremena.

Podrška primatelju franšize
Davatelj master franšize, tvrtka „Bijeli svijet“ obezbeđuje sve neophodne strojeve i rezervne dijelove, servis i montažu i knjigu standarda, te sljedeću podršku i usluge:

Planiranje
- razvoj ideje
- analiza potreba i studija izvodljivosti (izbor opreme)
- pomoć pri pokretanju posla
Izrada nacrta
- nacrti prostora i instalacija
- radni postupak i tehnološki projekt
Ugradnja
Obuka osoblja
- trening osoblja
- održavanje strojeva
Podrška
- Marketinška
- prodajna podrška

 



 

Kontaktirajte nas