Sezona bez kolona rublja – u kampovima

Marina Knežević / 15.04.2024.
kampovi-640x360

Kampiranje je u Hrvatskoj među najpopularnijim oblicima turističkog smještaja, koji iz godine u godinu privlači sve veći broj posjetitelja.

Na europskom se tržištu ističemo kao zemlja s dugom tradicijom kampiranja i atraktivnim prirodnim lokacijama, često smještenim uz samu obalu mora.

No, već dugo nije dovoljno ponuditi samo ‘sunce i more’, što su brojni kampovi na vrijeme prepoznali, uveli kvalitetne dodatne sadržaje i tako ušli u viši rang. 

Zamka kućanskih uređaja

Većina kampova u Hrvatskoj je manje ili srednje veličine, što rezultira jakom konkurencijom.

Stoga je važno iskoristiti svaku priliku za istaknuti se, zadovoljiti zahtjeve suvremenih turista, napredovati u kategorizaciji i, u konačnici, povećati profit.

Prilikom kategorizacije kampa, u igru ulazi niz kriterija, a jedan od njih je i dostupnost perilica rublja za goste.

S obzirom na to da tehnički detalji perilica u kategorizaciji nisu propisani, neki vlasnici upadnu u zamku kućanskih uređaja i, kako bi zadovoljili minimalne uvjete, odlučuju se za njih umjesto za profesionalne.

 

Smatraju da su tako uštedjeli, no vrlo brzo nastaje niz problema, a najčešći među njima su:

  • Česti kvarovi - kućanski uređaji nisu adekvatni za svakodnevno pranje većih količina rublja
  • Visoki troškovi energenata - kućanski uređaji troše velike količine struje i vode po ciklusu
  • Predugi programi - ciklus pranja traje i do 3 h po ciklusu, uzrokujući gužve i nezadovoljstvo gostiju
  • Nemogućnost spajanja na naplatne sustave – kada nema naplate, gosti bespotrebno koriste uređaje za pranje premalih količina rublja po ciklusu i tako nastaju veliki, nekontrolirani troškovi
  • Nemogućnost spajanja na dozirne pumpe – nedostatak preciznog doziranja deterdženata uzrokuje prolijevanje i nered, što dovodi do problema s higijenom


Provjerena kombinacija za kampove

Svi navedeni problemi mogu se lako izbjeći uz modernu samoposlužnu praonicu, koja savršeno zadovoljava potrebe gostiju i vlasnika.

Na temelju dugogodišnjeg iskustva opremanja praonica za kampove, naš Bijeli Svijet preporučuje provjerenu kombinaciju uređaja i dodatne opreme, koja uključuje:

Ova kombinacija donosi brojne benefite, kako za goste, tako i za vlasnike kampova. To su:

  • Prilika za zaradu – investicija se vraća već unutar jedne sezone, a nakon toga donosi čisti profit
  • Automatizacija – nema potrebe za djelatnicima, što rješava problem manjka radne snage
  • Digitalizacija - plaćanje se odvija putem kreditnih, debitnih ili prepaid kartica, što za strane turiste predstavlja standard na koji su navikli
  • Sigurnost na najvišem nivou – nema gotovine ni žetona pa je isključena mogućnost manipulacije unutar i izvan sustava (npr. nestajanje žetona)
  • Rasterećenje recepcije – nema prodaje žetona na recepciji pa tako ni gužvi koje nastaju zbog toga
  • Potpuni nadzor nad prihodima - novčani tokovi se mogu izravno pratiti - u slučaju eventualne zabune gosta pri plaćanju, povrat bezgotovinskih sredstava je brz i jednostavan
  • Ušteda energenata – LG profesionalni uređaji važu rublje i prilagođavaju količinu vode i struje po ciklusu
  • Brzi programi – gosti ne moraju čekati u redovima za korištenje uređaja, već se mogu brzo vratiti uživanju u odmoru

Dodatan prihod, a ne nužan trošak

Na praonice ne treba gledati kao na trošak nužan za kategorizaciju, već priliku za izdvajanje od konkurencije i dodatan prihod.

Vodeći kampovi aktivno promoviraju moderne samoposlužne praonice kao dodatnu prednost za goste te, oduševljeni rezultatima, šire praoničke kapacitete.

 

Slijedite i vi primjer najboljih! Kontaktirajte nas i otvorite nove mogućnosti za rast i zaradu vašeg kampa uz modernu samoposlužnu praonicu!

 

Kontaktirajte nas