Od snova do stvarnosti: Vešeraj Marija u Županji

Marina Knežević / 12.07.2024.
marija

Prošle godine gospođa Marija Mikić iz Županje odlučila je svoj život zaokrenuti za 360 stupnjeva i napustiti siguran posao kako bi postala vlastita šefica.

Rezultat je uslužna praonica rublja Vešeraj Marija, koja je danas prepoznatljivo mjesto u gradu i zadovoljava sve veću potražnju svojih klijenata. 

Izazov: Želja za promjenom

“Provela sam 26 i pol godina radeći na istom radnom mjestu, u proizvodnji sportskih aviona. U 48. godini života osjetila sam - vrijeme je za promjenu” kaže gospođa Marija.

“Stanujem u zgradi u centru Županje, a u prizemlju je već nekoliko mjeseci stajao prazan poslovni prostor. Razmišljala sam kako bi bilo lijepo ne trošiti vrijeme na putovanje do posla i da je to idealna prilika da pokrenem vlastiti biznis. No, nisam bila sigurna što će to točno biti.”

Istraživanjem putem interneta došla je do zaključka kako je uslužna praonica rublja upravo ono što Županja treba, stupila u kontakt s našim Bijelim Svijetom i krenula planirati svoj poduzetnički put.

"Sve se poklopilo. Iako nisam imala prethodnog iskustva, uz podršku stručnjaka iz Bijelog Svijeta, brzo sam savladala korake koji su potrebni za otvaranje praonice rublja” prisjeća se.

Rješenje: Pokretanje vlastitog biznisa

Gospođa Marija je napustila staro radno mjesto i odlučno krenula u ostvarivanje svog poduzetničkog sna. Potencijalni prostor je bio tu, a sada je još trebalo riješiti pitanje financiranja pothvata.

“Zatražila sam potporu za samozapošljavanje, kojom sam dopunila vlastitu ušteđevinu i tako osigurala sredstva” govori.

Prema savjetu našeg tima, odlučila se za kombinaciju uređaja i dodatne opreme koja će idealno odgovarati na potrebe poslovanja njene uslužne praonice rublja. Ona uključuje:

“Rad s LG profesionalnim perilicama i sušilicama ne može biti jednostavniji! Svatko ga može brzo savladati, a rezultati pranja i sušenja su odlični” govori gospođa Marija.

Rezultati: S kvalitetom dolazi uspjeh

Poduzetnička hrabrost se isplatila, pa tako praonica danas uspješno posluje, a klijenti se rado vraćaju. Iako na ovom području ljudi ranije nisu navikli na korištenje usluga praonica, to se brzo počelo mijenjati.

“Dajem sve od sebe da usluga bude na vrhunskoj razini, zbog čega sam stekla njihovo povjerenje” ističe gospođa Marija.

Osim mještana, koji uglavnom peru veće komade rublja, poput deka, prekrivača i jastuka, usluge Vešeraja Marija koristi sve više restorana i apartmana.

"Posao raste, a sredstva uložena u uređaje su se vratila kroz svega godinu dana. Zato sam nedavno nabavila još LG profesionalnih uređaja, kako bih mogla pružiti još bolju uslugu, još većem broju klijenata" kaže gospođa Marija s ponosom.

 

Ostvarite i vi svoj poduzetnički san, baš kao gospođa Marija! Kontaktirajte nas kako bismo vam pomogli pronaći najbolje rješenje za vaš praonički biznis!

Kontaktirajte nas