Prepoznavanje potencijala turističkog grada: Uspjeh praonice rublja Laundriana u Lovranu

Marina Knežević / 10.08.2024.
laundriana

U samom centru šarmantnog Lovrana, dragulja Kvarnerske rivijere, gospođa Tamara Rossmann ostvarila je svoj dugogodišnji san o pokretanju praonice rublja.

Praonica Laundriana mjesto je gdje iznajmljivači, lokalni stanovnici i turisti mogu brzo i jednostavno do savršeno čistog rublja, a mala zanimljivost se krije i u samom imenu praonice.

Naime, Laundriana nosi ime koje odaje počast povijesti Lovrana, nekada poznatog kao Lauriana, što u prijevodu znači "grad lovora".

Izazov: Dugogodišnje 'kuhanje ideje'

Gospođa Tamara je godinama razmišljala o otvaranju vlastite uslužne praonice rublja.

''U jednim novinama sam čitala o Bijelom Svijetu, zatim vas susrela na sajmu HoReCa u Opatiji, dobila prvu ponudu od vašeg tima – no, nikako da se konačno odvažim na taj korak“ prepričava.

''Prošle godine ponovno sam stupila u kontakt s vašim timom i tu se priča zakotrljala. Ubrzo sam krenula u potragu za idealnim prostorom. Moja želja je bila da to bude prostor u samom centru Lovrana, kako bi ljudima bilo usput dostaviti i preuzeti rublje te kako bi im u blizini bio parking“ govori.

Rješenje: Prilika koja se ne propušta

''Ove godine napokon sam pronašla točno ono što sam tražila – predivan, velik prostor u centru. K tome je i blizu mog doma, tako da sam na poslu za čas! Rekla sam samoj sebi – sad ili nikad!''

Savjetovala sam se s vašim timom i odlučila za kombinaciju uređaja i dodatne opreme koja će biti najpogodnija za potrebe mog biznisa.

Isporučeni proizvodi:

LG Giant profesionalna perilica rublja (kapacitet 10 kg)
LG Giant profesionalna sušilica rublja (kapacitet 10 kg)
LG Titan profesionalna perilica rublja (kapacitet 15 kg)
LG Titan profesionalna sušilica rublja (kapacitet 14 kg)
GMP valjak za glačanje 140 cm
BF84 stol za peglanje
• 2x BW automatske dozirne pumpe
• 2x BW generator ozona
Profesionalni deterdženti

Uz LG profesionalne uređaje, njihove velike kapacitete i brze cikluse posao ide glatko, a gospođi Tamari jako se sviđaju i BW automatske dozirne pumpe:

''BW automatske dozirne pumpe itekako olakšavaju posao. Same precizno doziraju deterdžente i tu imam jedan zadatak manje. Plus, pomažu održavati prostor urednim jer nema prolijevanja!''

Isporučene usluge:

Montaža
Edukacija za korištenje
3D vizualizacija

''3D vizualizacija prostora i instalacija mi je bila super stvar! Cijelo vrijeme sam razmišljala – kako, što, gdje – i onda dobila priliku vidjeti točno kako će praonica izgledati. Svi kojima sam pokazala bili su oduševljeni“ govori.

Rezultati: Sreća nagrađuje hrabre

S obzirom na to da je Lovran poznati turistički grad, prirodno je da većinu klijenata čine iznajmljivači apartmana i villa.

''I sama sam vlasnica apartmana te brinem za održavanje nekoliko drugih, stoga znam što iznajmljivačima treba. Smjene turista zahtijevaju brzo i kvalitetno pranje rublja, što programi LG profesionalnih perilica odrađuju bez problema” objašnjava gospođa Tamara.

Među klijentima su i lokalni stanovnici koji trebaju pranje i sušenje velikih komada rublja, kao što su popluni i deke, kao i turisti.

''Iznenadilo me koliko turista nema na raspolaganju perilicu rublja u apartmanu. Oni koji borave ovdje duže vrijeme često dolaze kako bi osvježili svoju odjeću, tako da - posla ima“ govori te za kraj poručuje:

"Presretna sam što sam konačno odlučila zakoračiti u svijet poduzetništva! Rezultati su fantastični i nadmašuju moja očekivanja. Veselim se nastavku ovog uzbudljivog putovanja i svemu što tek dolazi!"

Veliki koraci često zahtijevaju nešto više vremena i hrabrosti. No, uz podršku stručnog tima, sve se može postići! Odvažite se i vi kao gospođa Tamara i ostvarite svoj poduzetnički san. Kontaktirajte nas!

Kontaktirajte nas