Praonica rublja Wash ‘n’ Go u Šibeniku: Prva sezona iznad svih očekivanja

Marina Knežević / 31.08.2024.
wash n go

U svibnju ove godine, gospođa Nikolina Badžim otvorila je u Šibeniku uslužnu i samoposlužnu praonicu rublja Wash ‘n’ Go.

Već do sredine srpnja, praonica je doživjela pravu "eksploziju" interesa, potvrđujući da je ovaj poslovni potez bio pun pogodak.

Na kraju uspješne prve sezone, razgovarali smo s gospođom Nikolinom o nastanku ideje za otvaranje vlastite praonice te njenim dojmovima.

Izazov: Prvi korak

“Ideja je bila tu dulje vrijeme. Vodila sam dućan s bojama i lakovima, s posebnim fokusom na nautički program, i tu sam kroz razgovore s klijentima shvatila da postoji velika potreba za praonicama rublja među nautičkim, ali i ostalim turistima, kao i iznajmljivačima” prisjeća se gospođa Nikolina.

Kontaktirala je Bijeli Svijet kako bi osigurala najbolju opremu i stručnu podršku u svom poslovnom pothvatu i krenula s planiranjem.

Od početka je imala jasnu viziju gdje bi praonica trebala biti smještena: “Šibenska Mandalina, ‘udarna’ i vrlo prometna lokacija s marinom!”

“Također, s obzirom na to da sam se odlučila za kombinaciju uslužne i samoposlužne praonice, takva frekventna lokacija je ključna za samoposlužni dio, koji radi 0-24.”

Prostor nije bio uređen i gospođa Nikolina je bila svjesna da će u tom pogledu imati nešto veći financijski izdatak, no, s druge strane, vidjela je to kao prednost da ga uredi na način koji joj najviše odgovara.

Kombinirala je vlastiti budžet s potporom za samozapošljavanje te manjim kreditom i priča je mogla započeti.

Rješenje: Kvalitetna oprema i provjerene smjernice

Slijedeći provjerene smjernice našeg stručnog tima, odabrala je kombinaciju uređaja i dodatne opreme koja će biti optimalna za potrebe njezine praonice rublja.

Isporučeni proizvodi:

Oprema se savršeno nadopunjuje i omogućuje glatko funkcioniranje praonice” govori te ističe:

“Jako mi se sviđa BW generator ozona! Rublje je dezinficirano, mekano i mirisno bez potrebe za korištenjem jakih kemikalija. Definitivno se osjeti razlika!”

Isporučene usluge:

“Suprug i ja smo razmatrali kako optimalno iskoristiti prostor — ovo bi moglo ići ovdje, ono tamo — i stavili na papir prvu skicu. Ta skica je dobila sasvim novu, življu dimenziju kada mi ju je vaš tim prikazao kroz 3D vizualizaciju. Tu sam dobila jasniju sliku svega. Ja sam vizualni tip, i kad nešto vidim, odmah mogu reći je li to – to” objašnjava gospođa Nikolina.

Rezultati: Prva sezona iznad svih očekivanja

“Prvi je proradio samoposlužni dio i najviše su ga koristili nautički turisti, što mi je potvrdilo da sam razmišljala u pravom smjeru” govori. “Sada je to već cijela lepeza korisnika.”

Gosti apartmana, hotela, hostela i kampova su pronašli mjesto gdje mogu brzo i efikasno oprati i osušiti svoju odjeću, a uslužni dio praonice stekao je vjerne korisnike među iznajmljivačima apartmana i villa, hotelima, hostelima te čarterima, koji uz Wash ‘n’ Go uvijek imaju na raspolaganju svježu posteljinu i ručnike. U ponudi je i opcija dostave rublja.

“Ovo je ‘mlada’ praonica i nisam bila poznato ime na tržištu, no rezultati su nadmašili sva moja očekivanja, jednostavno sam oduševljena” kaže gospođa Nikolina.

Ovom je velikom uspjehu, uz kvalitetnu opremu i vrhunsku uslugu, pridonijela i posvećenost marketinškom aspektu:

Marketing je jako važan! Okupila sam mladi tim i to se pokazalo kao pun pogodak. Rade fantastičan posao u vođenju web stranice i društvenih mreža. Povratne informacije su odlične i brojni korisnici nas pronalaze upravo ovim putem!”

 

Samo hrabro zakoračite – poruka je gospođe Nikoline za sve koji sanjaju o otvaranju vlastite praonice rublja. Odvažite se i vi i kontaktirajte nas već danas kako bismo vam pomogli ostvariti ideju!

Kontaktirajte nas