Vatrogasci JVP Garešnica pronašli su najbolje rješenje za pranje zaštitnih odijela

Marina Knežević / 16.09.2024.
jvp garesnica

Vatrogasci vole LG profesionalne uređaje i BW generator ozona!

U svibnju ove godine zadovoljnim jedinicama se pridružila i Javna vatrogasna postrojba Garešnica.

Uz profesionalne perilice i sušilice rublja higijenu svojih zaštitnih odijela su digli na novu razinu, a u kombinaciji s BW generatorom ozona, postigli su rezultate iznad svih njihovih očekivanja.

Zapovjednik Tomislav Kunješić otkrio nam je što ih je navelo da potraže profesionalno rješenje.

Izazov: Pravilno pranje zaštitnih odijela

“Ranije nismo imali praoničke uređaje u našem vatrogasnom domu, već je svatko svoju odoru prao kod kuće, sukladno uputama. Međutim, sudjelovao sam na Stručnom skupu vatrogasaca u Opatiji, gdje je zapovjednik JVP Zagreb prezentirao podatke koji su me zapanjili” govori zapovjednik JVP Garešnica, gospodin Tomislav Kunješić.

“Statistički podaci pokazuju da rak testisa postaje sve češći uzrok smrti među vatrogascima. Izloženost karcinogenim toksinima na požarištima povećava rizik, a nedovoljno temeljito oprana zaštitna odijela mogu značajno pridonijeti ovom problemu. U SAD-u se zaštitna odijela često nazivaju 'kancerogenim pokrivačima'.”

Odlučan kako moraju poduzeti mjere za zaštitu zdravlja svojih vatrogasaca, gospodin Tomislav se počeo raspitivati se o najboljim rješenjima za pranje zaštitnih odijela.

Rješenje: Provjerena kombinacija za vatrogasne postrojbe

Doznao je na koji način su zagrebački i koprivnički vatrogasci riješili pitanje higijene odijela i ostalog rublja i odlučio kontaktirati Bijeli Svijet.

Na temelju savjeta našeg stručnog tima, odlučili su se za kombinaciju koja odlično odgovara na potrebe vatrogasnih postrojbi.

Isporučeni uređaji:

Isporučene usluge:

Jedna od prednosti LG profesionalnih perilica i sušilica rublja je što se mogu postaviti ‘u stup’ i tako smjestiti i u prostore čija prvotna namjena nije bila pranje rublja.

“Mi smo ih odlučili postaviti u grijanu garažu, jer nam je tako pristup bio najpraktičniji, i odlično su se uklopili” govori gospodin Tomislav.

Rezultati: Veliki korak naprijed

“U odnosu na pranje doma, u kućanskim perilicama, razlika je ogromna” kaže gospodin Tomislav. “Ovo je jedan jako lijepi korak naprijed!”

“Uz LG Giant perilicu rublja bez problema možemo unutar sat vremena oprati tri zaštitna odijela!”

Mogućnost lakog i brzog pristupa praoničkim uređajima posebno im je bitna u slučaju intervencija prilikom kojih su vatrogasci bili izloženi izgaranju:

“Tada se odijela stavljaju na pranje odmah nakon intervencije! Vatrogasci pomažu jedni drugima – dok su jedni na terenu, dežurni kolege stavljaju njihova odijela na pranje i sušenje. Uređaji su jednostavni za korištenje, pa su ih brzo naučili upotrebljavati.”

Ističe i kako su u kombinaciji s generatorom ozona, rezultati jednostavno nenadmašivi:

“BW generator ozona je idealno rješenje za sve vatrogasce! Odore su dezinficirane i nema neugodnog mirisa dima!”

Za kraj, ostalim postrojbama poručuje: “Svima bih preporučio Bijeli Svijet jer imaju savršenu kombinaciju za nas vatrogasce! Omjer uloženog i dobivenog je odličan!”

 

Osigurajte i vi svojim vatrogascima vrhunske higijenske uvjete i javite nam se već danas! Imamo idealnu kombinaciju uređaja i dodatne opreme, koja je već oduševila postrojbe diljem zemlje.

Kontaktirajte nas